BAHAN-BAHAN
A 400 GM GULA MERAH
100 GM GULA CASTER
300 ML AIR PAIP
SEDIKIT DAUN PANDAN
MASAK SEHINGGA MENDIDIH. TAPIS JADIKAN 1800 ML.
B 300 GM TEPONG GANDUM
100 GM TEPONG UBI
SEDIKIT KAPOR SIREH
CARA-CARA
1. AIR GULA CAMPUR AIR PAIP DARI BAHAGIAN A TADI DBLEND DENGAN BAHAN 4 SEHINGGA HABIS.
2. MASAK DIATAS API SEHINGGA NAIK WAP DAN PEKAT SEDIKIT.
3. TUANGKAN KEDALAM LOYANG DAN KUKUS SELAMA 40 MINIT.
4. SEJUKKAN DAN POTONG. GAUL DENGAN KELAPA.
No comments:
Post a Comment
Kalau suka resepi masakan atau resepi rohani dalam blog Resepi Warisan Bonda ni, jangan lupa LIKE dan SHARE. Kalau tak faham sila komen. Jangan segan-segan