BAHAN-BAHAN
A UNTUK CARAMEL
200 GM GULA PUTIH
200 GM AIR PAIP
250 GM BUTTER
BAHAN-BAHAN LAIN
B 250 GM GULA CASTOR
3 BIJI TELUR
2 TSP SODA BICARBONATE
C 1 TIN SUSU CAIR
D 300 GM TEPONG SUPERFINE/TEPONG KEK
CARA-CARA
1. BUATKAN CARAMEL DARI BAHAN A.
2. MASUKKAN SEMUA BAHAN B DAN PUKUL HINGGA KEMBANG.
3. MASUKKAN BAHAN C DAN PUKUL LAGI.
4. MASUKKAN D DAN PUKUL PERLAHAN DAN SEBENTAR SAHAJA.
5. AKHIR SEKALI MASUKKAN BAHAN A. PUKUL SEBENTAR.
6. PERAP SELAMA 6 JAM DAN KUKUS.
No comments:
Post a Comment
Kalau suka resepi masakan atau resepi rohani dalam blog Resepi Warisan Bonda ni, jangan lupa LIKE dan SHARE. Kalau tak faham sila komen. Jangan segan-segan