LAPIS BAWAH
A 240 gm gula
100 gm tepong beras
40 gm tepong green peas
½ tsp garam
200 ml santan
400 ml air
B 1 tin jagong (cream style)
Pewarna kuning
CARA-CARA
1. Bancuhkan semua bahan A sehingga sebati tapiskan.
2. Masukan bahan B. Kacau diatas api sehingga naik wap.
3. Tuangkan dalam loyang dan kukus selama 25 minit.
KEPALANYA
100 gm tepong beras 3 gajah
70 gm tepong ubi
300 ml santan
900 ml air
1 ½ tsp garam
CARA-CARA
1. Bancuh semua bahan-bahan diatas.
2. Tapis dan masak sehingga naik wap
3. Tuang keatas lapis bawah tadi dan kukus selama 30 minit.
No comments:
Post a Comment
Kalau suka resepi masakan atau resepi rohani dalam blog Resepi Warisan Bonda ni, jangan lupa LIKE dan SHARE. Kalau tak faham sila komen. Jangan segan-segan