BAHAN-BAHAN
350 gm sago kecil
250 ml santan
200 gm gula
100 gm kelapa parut
1 tsp garam halus
2 1/2 penutup pewarna kuning
1 1/2 penutup pewarna hijau epal
1 penutup pewarna pink
CARA-CARA
1. Sago di basuh dan direndam selama 5 minit. Toskan.
2. Loyang dialas dgn plastik dan sapu sikit minyak.
2. Campurkan semua bahan diatas dan bahagi 3 bahagian. Satu bahagian masukkan pewarna kuning, satu bahagian hijau dan satu bahagian lagi merah kacau rata.
3. Kukus selama ½ jam setiap lapis.
4. Ulang semula bahan diatas, lapis kedua berwarna hijau dan ketiga berwarna merah.
5. bila masak sejukkan dan potong nipis-nipis dan gaul dengan kelapa.
No comments:
Post a Comment
Kalau suka resepi masakan atau resepi rohani dalam blog Resepi Warisan Bonda ni, jangan lupa LIKE dan SHARE. Kalau tak faham sila komen. Jangan segan-segan