Friday 2 August 2013

EGG TART


 
EGG TART


            BAHAN-BAHAN:

            225 gm mentega
            80 gm gula icing
            20 gm susu tepong
            1 biji telur
            300 gm tepong gandum
            1 tsp baking powder


            CARANYA:


Pukul mentega dengan gula biar kembang sedikit masukkan telur kacau sedikit.  Akhir sekali masukan tepong, susu tepong dan baking powder gaul jadi seketul doh.  Canai terap masukkan dalam acuan.  Bakar 10 minit keluarkan taruh filling bakar lagi 10 minit.


FILLING

A         126 gm air      )  masak sedikit biar sejuk
            60 gm gula     )

B         3 biji telur            ) campur pukul sedikit
            50 gm susu cair   )


Campur A dan B tapis

No comments:

Post a Comment

Kalau suka resepi masakan atau resepi rohani dalam blog Resepi Warisan Bonda ni, jangan lupa LIKE dan SHARE. Kalau tak faham sila komen. Jangan segan-segan