Friday 2 August 2013

SEAFOOD MUSHROOM QUICHE


Seafood Mushroom Quiche


30gm butter
1 tbsp parsley dipotong
100 gm cendawan butang di sliced
1 tin tuna
8 ekor udang
3 crabstick potong
3 biji telur
200 ml susu cair
150 air
1 tbsp tpg gandum
1 tbsp tpg jagung

Pastry
280 gm tepong gandum
140 gm mentega
2 bj telur
4 tbsp air sejuk
2 tbspcheese

Cara-cara

Panaskan oven 200 C. ayak tepong  dan gaul dgn butter hingga jd breadcrumb. Tambah telur air dan gaul hingga jad doh. Simpan dalam peti sejuk 1 jam.

Canai  doh dan buat tat  dan bakar 15 mt.

Campur telur, susu cair, air , garam, tepong dan tpg jagung kacau hingga rata. Tambah cendawan, tuna, udang dan ketam.


Tuang dalan acuan tat tabor cheese dan serbuk paprika

Bakar 25 mt.

No comments:

Post a Comment

Kalau suka resepi masakan atau resepi rohani dalam blog Resepi Warisan Bonda ni, jangan lupa LIKE dan SHARE. Kalau tak faham sila komen. Jangan segan-segan