Sunday 24 March 2013

BINGKA LABU



BAHAN-BAHAN



A         300 GM TEPONG GANDUM

            450 GM GULA CASTOR

            120 GM MARJERIN

            11/2 TSP GARAM

B         6 BJ. TELUR

            400 ML SANTAN

            1200 GM LABU, BUANG KULIT, KUKUS, TIMBANG.





CARA-CARA:


1.                  BAHAN A DIKACAU RATA SEHINGGA JADI SERBUK.

2.                  BLEND BAHAN B SEHINGGA HALUS DAN MASUKKAN DALAM PERIOK.

3.                  SATUKAN BAHAN A TADI.  KACAU SEBENTAR ATAS API SEHINGGA AGAK PEKAT.

4.                  CURAHKAN  DALAM LOYANG DAN BAKAR SELAMA 1 JAM PD SUHU 180 C.








                                                                                                                                               

No comments:

Post a Comment

Kalau suka resepi masakan atau resepi rohani dalam blog Resepi Warisan Bonda ni, jangan lupa LIKE dan SHARE. Kalau tak faham sila komen. Jangan segan-segan