Sunday 9 December 2012

PAI LABU


Pastri :


 250 gm tepung gandum
150 gm butter
secubit garam
1 biji telur
2 sudu air

sedikit vanilla

Intinya: 


300 gm labu yg direbus
3 biji telur ayam
150 gm gula
1 sudu makan tep. kastad
2 sudu makan cream cheese
1 cawan susu cair
1/2 cawan santan kotak

Cara membuatnya:
Pastri : Ramas dgn hujung jari tepung, garam dan butter. Masukkan telur,vanilla dan air diuli sebati.Dicanai dan masukkan dlm acuan pai.Di bakar sebentar.Tuang inti dan bakar sehingga masak.

Inti : Semua bahan inti diblend sebati ,dituang kedlm pastri dan dibakar hingga masak. 



INTI VERSI KE 2






  • 3/4 cawan gula
  • 1/2 st garam
  • 1 st serbuk kayu manis
  • 1/4 st serbuk halia
  • 2 biji telur
  • 425 grm labu di kukus / rebus dulu
  • 1 tin susu cair




  • 2 comments:

    1. Saya pernah try pai labu ni..anak2 saya sangat suka..terima kasih ye resepinya..

      ReplyDelete

    Kalau suka resepi masakan atau resepi rohani dalam blog Resepi Warisan Bonda ni, jangan lupa LIKE dan SHARE. Kalau tak faham sila komen. Jangan segan-segan