Sunday 9 December 2012

TAT COKLAT

BAHAN-BAHAN

1 1/2 Cawan Tepong gandum
3 Sudu Besar Serbok Koko
4 Sudu Besar Gula Icing
1/2 Cawan Mentega
1 Sudu Besar Air


CARA-CARA



1.  Satukan tepong, koko, garam dan gula icing.
2.  Cairkan mentega dan campur air
3.  Masukkan mentega kedalam tepong, gaul rata.
4.  canai nipis
5.  Letakkan aduan kedalan acuan tat.
6.  Masukkan filling dan bakar pada suhu 160 C selama 25 minit.


Lemon Filling

6 Biji Telur
1 1/4Cawan Gula Caster
2 Biji Lemon parut kulit dan perah jusnya
3/4 Cawan Cream

CARA-CARA

Pukul telur dan gula hingga hancur.  masukkan cream, kulit lemon dan jus . kacau hingga sebati.



No comments:

Post a Comment

Kalau suka resepi masakan atau resepi rohani dalam blog Resepi Warisan Bonda ni, jangan lupa LIKE dan SHARE. Kalau tak faham sila komen. Jangan segan-segan