Thursday 11 July 2013

APAM BUTTER

BAHAN-BAHAN



A         UNTUK CARAMEL

            200 GM GULA PUTIH
            200 GM AIR PAIP
            250 GM BUTTER

BAHAN-BAHAN LAIN

B         250 GM GULA CASTOR
            3 BIJI TELUR
            2 TSP SODA BICARBONATE

C         1 TIN SUSU CAIR

D         300 GM TEPONG SUPERFINE/TEPONG KEK


CARA-CARA

1.                  BUATKAN CARAMEL DARI BAHAN A.
2.                  MASUKKAN SEMUA BAHAN B DAN PUKUL HINGGA KEMBANG.
3.                  MASUKKAN BAHAN C DAN PUKUL LAGI.
4.                  MASUKKAN D DAN PUKUL PERLAHAN DAN SEBENTAR SAHAJA.
5.                  AKHIR SEKALI MASUKKAN BAHAN A. PUKUL SEBENTAR.
6.                  PERAP SELAMA 6 JAM DAN KUKUS.


No comments:

Post a Comment

Kalau suka resepi masakan atau resepi rohani dalam blog Resepi Warisan Bonda ni, jangan lupa LIKE dan SHARE. Kalau tak faham sila komen. Jangan segan-segan