Thursday 11 July 2013

LOMPANG

BAHAN-BAHAN


A         50 GM GULA CASTER
            150 GM GULA MERAH
            375 GM AIR
            DAUN PANDAN

B         75 GM TEPONG BERAS CAP BUNGA
            75 GM TEPONG UBI
            2 TBSP TEPONG JAGONG
            1 TSP AIR KAPUR
            ½ TSP GARAM
            375 ML AIR PAIP

CARA-CARA

  1. MASAK BAHAN A SEHINGGA MENDIDIH, GULA HANCUR.

  1. BANCUH SEMUA BAHAN B, KACAU RATA-RATA.

  1. BAHAN A PANAS-PANAS DAN TUANGKAN KE BANCUHAN B..  KACAU-KACAU DAN TAPIS.

  1. MULAKAN MENGUKUS.

No comments:

Post a Comment

Kalau suka resepi masakan atau resepi rohani dalam blog Resepi Warisan Bonda ni, jangan lupa LIKE dan SHARE. Kalau tak faham sila komen. Jangan segan-segan